Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l_ät_ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l_ät_ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: Jukka Salimäki (jukka.salimaki_at_netikka.fi)
Päiväyksen mukaan: 07.05.2004


Elikkä kausi on nyt sitten virallisesti avattu minunkin puolesta. :) Jo puolen päivän jälkeen ilmaantuivat ensimmäiset kuuropilvet tänne Seinäjoelle ja painelin nilkka suorana Kyrkösjärven eteläpäähän kuvaamaan kuuropilviä. Pilvien liikesuunta oli länteen päin. Ennen kahta pilvessä kumahteli muutaman kerran.:) Tämän jälkeen suuntasin kotiin takaisin katselemaan tutkasta missä päin olisi seuraavaksi otollista liikkua. Kävin myös katsomassa sitten ulkona ja koillisessa olikin jo tummuvaa taivasta ja lähdin sitten liikkeelle kohti Kuortanetta. Taivas näytti lupaavalta ja otin muutamia kuvia. Pääsin melko lähelle pilveä ja taas kuului jyrähtelyä, ei tosin vieläkään näkynyt salamoita. Ajoin 30 kilometrin päähän Seinäjoesta ja kun mitään ei tapahtunut niin otin kuvat ja käännyin takaisin Seinäjokea kohti.

Paluumatkalla käännyin kohti Nurmoa ja päästyäni lähelle Ruuhikosken golf-kenttää päätin pysähtyä taas kuvaamaan komeaa kuuropilveä. Ja vihdoinkin salamoita :) Päätin yrittää vielä pilven eteen, kello oli noin kolme iltapäivällä. Koukkasin itään pilven eteen kyläteitä pitkin, mutta sitten alkoi sataa vettä ja pieniä rakeita kovaa tahtia. Jouduin vetäytymään takaisin Seinäjoen suuntaan.

Tullessani Seinäjoelle huomasin, että osa samasta pilvestä oli jo melkein saavuttanut Seinäjoen ja jyristeli mukavasti. Seuraavan tunnin ajan ukkonen paukutteli ihan mukavasti tarjoten monia salamoita 5 kilometrin säteellä, mutta ei paljoakaan sadetta joten näytöstä oli mukava seurata. :)

Ukkosta oli lopulta monessa paikassa, joten ihan hyvä päivä lopulta.

Kuvia otin eri paikoista ja laitoin ne jo nettiin näkyville: http://www.netikka.net/jukka.salimaki/index.htm

T. Jukka S.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html