Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.05.2012



Taitaa olla niin, että vain etelärannikolla pitoisuudet ovat niin suuria, että kunnon kehiä näkyisi:

http://aerobiologia.utu.fi/tiedotus/siitepolytiedote/

Sekin taitaa vaatia, että siitepölykulkeumia olisi juuri omalla havaintopaikalla. Itse olen huomannut aivan meren rannalla asuvana, että nuo on harvassa, ellei sitten sisämaasta tule tuulta merelle päin. Joskus kaukokulkeumia voi toki tulla Baltiastakin.

Keski-Suomi näyttää siitepölymääriltään vielä melko niukalta ja Oulussa ei vielä ole ollenkaan. Niin se Suomi on iso maa pohjois-eteläsuunnassa.

Vanhojen kokemusten mukaan täällä etelässä koivun kausi ajoittuu keväästä riippuen huhtikuun lopun ja toukokuun puolenvälin jaksolle. Kuusi tulee sitten touko-kesäkuussa ja mänty ajoittuu toukokuun lopun ja kesäkuun lopun välille. Pohjoisempana varmaan pienellä viiveellä. Tänä vuonna kevät taitaa olla vähän myöhässä? Joillain alueilla koivuihin on kuitenkin jo tullut lehdet.

Tuossa eilen juteltiin IRC-kanavalla ja ainakin joku sanoivat nähneensä Kuun ympärillä jotain hehkua. Kuutakin siis kannattaa katsella, varsinkin kun olla täydenkuun tienoilla.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)