Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 04.05.2012



Hei,

minulle halohuhtikuu ja Taivaanvahti olivat selvänä kannustimena. Haloja en ole aktiivisesti havainnut koskaan aikaisemmin, mutta nyt tulee katseltua taivaalle muulloinkin kuin myrskyjä, tai pimeällä seeingiä odotellessa. Tänä aamuna esim. näyttäytyi himmeä sivuaurinko, ja hetken päästä värikkäänä, ilmeisesti vanhassa jättövanassa. Kännykällä ehti napata himmenevän saurin.

Taivaanvahtia en juurikaan seuraa "livenä", en itsekään pääse syöttämään havaintoja heti sinne. Jälkeenpäin on hienoa katsella havaintoja kartalta, yleisimmin katson onko jotain tiettyä havaitsemaani ilmiötä havaittu muualla ja mihin aikaan.

Jos halohuhtikuusta tehdään yhteenvetoja Taivaanvahdista, pitää mielestäni ensin patistella porukkaa kirjaamaan puuttuvia viime kuun havaintoja. Niitä varmaan löytyy. Olisi varmaan hyvä saada vaatimattomampiakin havaintoja sinne, tilastojen vinoutumista ehkäisemään? Joka tapauksessa kaikki havainnothan ovat tervetulleita, ja hyvä niin.

Mitä tulee listan käyttöön, niin onhan täällä melko hiljaista ollut. Liekö yleismaailmallinen tekninen kehityskulku (posti -> puhelut -> SMS -> email -> some...), vai myös Taivaanvahdin ansiota? Entä miten käy jaostojen omille havaintokannoille? Jokaisella varmaankin oma linjanveto siihen, mitä raportoidaan minnekin, mitä kaikkiin. Yritän itse saada kaikki julkiset havaintoni edes yhteen paikkaan, ja Taivaanvahti toimii siinä. Toisaalta, jos alkaa miettiä yksittäisten havaintojen arvoa, olisiko sittenkin hyväksyttävä se, että tarkempaa lisätietoa sisältävät havainnot laitetaan vain jaostolle, ja muut Taivaanvahtiin? Entä listalle?

Listalle en halua laittaa jokaista yksittäistä havaintoa erikseen, mutta harkinnan mukaan voisin niin tehdäkin. Esim. kooste viimeisimmistä havainnoista, kun niitä on kertynyt tarpeeksi. Tai muuten jos tulee vastaan jotain hienoa tai harvinaista. Jos on jotain kysyttävää havainnosta, silloin kysyn listalla, en Taivaanvahdissa.

Tällaisia mietteitä, en tiedä vastasinko alkuperäisiin kysymyksiin.

T: Sami Jumppanen
http://samijum.pp.fi

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)