Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.04.2012



Tänään oli pikkunättihalopäivä ainakin Helsingissä. Haloja oli kahdessa jaksossa. Ensin aamulla, päivällä oli selkeämpää ja taas illalla oli yläpilveä ja haloa.

Mitään ihmeempää en nähnyt, ZYK ja 46 rengas jäivät indikoimaan perushaloa parempaa näytelmää.

Aamuhalo: http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/3769 Iltahalo: http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/3770

Paikoin näyttää Taivaanvahdin mukaan olleen tänään vähän parempiakin näytelmiä.

Kertokaa omia kommenttejanne. Olen ollut vähän hämmentynyt, ettei halohuhtikuu ole listalla herättänyt enempää keskustelua. Minusta Taivaanvahdin kommentointi ei selitä kaikkea, sillä sielläkin kommentteja on ollut aika vähän. Vahdin kommentit ovat hyvin yksittäiseen havaintoon liittyen, mutta niissä on aika hankala käydä keskustelua yleisesti johonkin päivään tai näytelmään liittyen.

Minusta halohuhtikuu on muuten lähtenyt liikkeelle hienosti. Halojakin on piisannut. Minulla on havainto kuudelta päivältä ja kolmelta yöltä. Itse olen yrittänyt tehoseurannan vuoksi kuvata myös tavanomaisemmat näytelmät. Valitettavasti useimmiten käsillä on vain kännykkäkamera, jonka kuvat ovat aika rupisia. Väritasapainokin on kovasti punaiseen kallellaan.

Mitenkä teidän halohuhtikuun alku on mennyt?

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)