Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 31.03.2012



Pk-seudulla, mutta myös muualla oli näyttävä halo tänään aamupäivällä. Tuossa on jo jotain kommentteja otsikon "Huhtikuu tulee - seuranta päälle?" alla.

Taivaanvahtihaku tälle päivälle:
http://www.taivaanvahti.fi/observations/browse/list/26676/observation_start_ time

Harvinaisuuksia tai puoliharvinaisuuksia on ainakin Matiaksella, Samulilla, minulla, Ruoskasen Jukalla sekä Juha Virtasella. Kirkkaita muotoja myös muilla. Aijuu, Kristalla myös 120saur.

Tuossa vähän spekuloitiin, oliko 22 ylläsivuavan yllä oleva kaari oikeasti yläkovera Parry. Se oli aika tuhnu ja itse olen tottunut, että kun Parry näkyy, se on kohtuullisen terävä. Onko niin, että jos Parry-asento on rajoilla, niin kaari näkyy vielä mutta diffuusina. Oma pohdintani vain hakeutuu pyramiditavaraan, koska Matias oli saanut kuviinsa 24 asteen parheelian.

Lowitzeistakin oli puhetta, mutta sivuauringon "hännät" ylös ja alas eivät tällaisia ole. Kuvamatskua kannattaa penkoa toki.

Sanoisin, että tämä oli melko näyttävä, mutta "klassinen" multihalo.

Viittaukset:
Matias Takala, http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/3394 Samuli Vuorinen, http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/3398 Veikko Mäkelä, http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/3398 Jukka Ruoskanen, http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/3399 Juha Virtanen, http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/3393

Muodot:
22r, Apil, Saur, 22ys, 22as, hr, 46r, 46 yllä, 46 alla, ZYK, 120saur, Parry(yk), 24par(al)

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)