Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Juha Ojanperä (juha.ojanpera_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 31.03.2012



Moi!

Pikaisesti tosiaan vilkaisin eilisen (30.3.2012) halohavaintojen jakaumaa. Seuraavat keskittymät pistävät heti silmään: Tampereen seutu, Kuopion seutu, Joensuun seutu-Kontiolahti. Lisäksi jokunen havainto Kiuruvedeltä, Pielavedeltä, Oulusta, Rovaniemeltä ja Pääkaupunkiseudulta. Havainnot näyttävät painottuvan Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueelle sekä Tampere-Helsinki akselille. Itsekin bongasin eilen Tampereen lähellä sivuauringot ja 22 asteen ylläsivuavan kaaren, mutta epäonnekseni olin tuolloin liikkuvassa junassa enkä saanut kunnon havaintoa aikaiseksi.

Eilisen parasta saldoa näyttäisi olleen Kontiolahden-Joensuun näytelmä, jossa raportoitiin monessa havainnossa 24° sivuava kaari. Riikosen Marko sai vielä samasta näytelmästä irti Kuun 9° parhelian ja 24° alemman parhelian.

Kuopion seudulla näkyi myös sama 24° sivuava kaari, lisäksi siellä suunnalla taivaalla näyttäytyi myös yläkovera parryn kaari.

Tänään on myös päivä alkanut näyttävästi, pääkaupunkiseudulta tullut jo 9 havaintoa, pääasiassa komeaa perushaloa mutta myös 24° alempi parhelia ja yläkovera parry, eli vaikuttaisi olevan eilisen näytelmän jatkumoa..siispä silmät auki ja katse kohti taivasta! Niin, ja pitäkää huoli, että muistikortilla riittää tilaa ja kameran akku on ladattu! :)

/Juha

--

Juha Ojanperä



http://juhansivut.pp.fi/Index

--

Tutustu Saunalahden edullisiin liittymiin osoitteessa http://www.saunalahtifi/

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)