Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Reima Eresmaa (reima.eresmaa_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.03.2012



Kansalaiset,

törmäsin jokin aika sitten Lascarin halonäytelmää käsittelevään artikkeliin (Lefaudeux, 2011). Sikäli kuin artikkelin kirjoittanut kaveri on oikeilla jäljillä, näyttäisi siltä että hypoteesi kuutiojääkiteistä tämän halonäytelmän selittäjänä ei oikein toimi. Sen sijaan, näytelmän pystyy simuloimaan koko lailla vakuuttavasti käyttämällä tavanomaisten pyramidikiteiden ohella eksoottisempia kiteitä, joiden huippukulma on 39 astetta, sekä kiteitä joiden toinen pää on tavanomainen ja toinen pää eksoottinen pyramidi.

Paperin mukaan hieman vastaavanlaisia eksoottisempia pyramidikiteitä käyttämällä voidaan ymmärtää entistä paremmin myös Etelänavalla joulukuussa 1998 havaittu näytelmä, jossa mukana oli 6 ja 12 asteen renkaat, ja myös kummastusta aiheuttavan kirkas 20 asteen rengas (oliko peräti kokonaan ilman 18 asteen rengasta, en nyt ihan tarkasti muista).

Minkälaisia näkemyksiä suomalaisilla raskaamman sarjan kavereilla mahtaa näistä löydöksistä olla? Olettaisin että paperi on ainakin muutamille tätä listaa tilaaville entuudestaan tuttu.

Kevyemmän sarjan kaveritkin saavat toki kommentoida asiaa.

Kirjallisuusluettelo

Lefaudeux, 2011: Crystals of hexagonal ice with (2 0 2 3) Miller index faces explain exotic arcs in the Lascar halo display. Applied Optics, 50, F121-F128.

-Reima

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)