Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: timo.nousiainen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 23.01.2012



Hei,

Kollega kyselee matskua valoilmiöesitelmää varten. Näyttäisi vielä olevan hyvän asian puolesta! :-) Eli jos valmista matskua löytyy, niin lähetelkää ihmeessä Jarkolle. Jarilla on varmasti ainakin jos vaikka minkämoista powerpointtina.

Hei,

terveiset Kuopiosta!

Kuopion Saturnus (paikallinen tähtiyhdistys) on pyytänyt Ilmatieteen laitoksen Kuopion yksiköstä kansantajuista esitelmää, joka aiheena olisi mm.: halot, sateenkaaret, sumukaaret, glooriat, siitepölykehät, muut ilmakehän optiset.

Oletko sinä (tai joku muu jonka tiedät) pitänyt tällaista esitelmää?

Minun ajatus on tietenkin suoriutua tehtävästä niin helpolla kuin mahdollista, ja ajattelin kyselle josko sinulta (tai joltakin muulta) löytyisi valmista esitelmämateriaalia (ppt-kalvoja tms.)

Käyttötarkoitus esitelmämateriaalille olisi siis kerhoillassa aktivoida paikallista toimintaa. Minä itse en ole aktiivinen tähtiharrastaja, mutta silloin tällöin olen pyynnöstä käynyt eri tahoille pitämässä yleistajuisia esityksiä ilmakehästä, meteorologiasta, jne. Noihin näkyvän valon ilmiöihin minulta itseltä ei vain kovin laajalti löydy materiaalia valmiina.

Tietenkin jos satut itse olemaan 14.3. Kuopiossa, niin voisit mennä puhumaan asioista...

Kiitokset,

T: Jarkko Hirvonen

--

jarkko.hirvonen_at_fmi.fi, Ilmatieteen laitos, Kuopion yksikkö Itä-Suomen yliopisto, PL 1627 (Yliopistonranta 1 F), 70211 Kuopio p. 050 - 523 0130, f. 017 - 162301

  • Välitetty viesti päättyy -----

--

Timo Nousiainen
Department of Physics
P.O. Box 48
FI-00014 University of Helsinki
Finland

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)