Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.11.2011



Yöpilviraportti 2011 täydentyy:
http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/ilmakeha/havainnot/yopilvet2011.html

Olen vielä saamassa ainakin Hannu Määttäseltä pari täydennystä.

En tee nyt tarkempien havaintojen sivuja, mutta em. sivun lisätietolinkit  osoittavat Taivaanvahti-järjestelmässä ko. havainnon sivuille.

Taivaavahti/yöpilvet:
http://www.taivaanvahti.fi/observations/browse/list/1803/

Minusta sinne voitte laittaa omia havaintokertomuksia ja kuvianne sekä linkkejä omille sivuillenne. Mielestäni Taivaanvahdin kautta voisi raportoida, myös tarkempia muotoluokitteluja, kirkkauksia, atsimuuttia ja korkeusrajoja. Näille lienee tilaa havaintokertomuksen lopussa.

Mitä ilmeisimmin jatkossakin jonkinlainen kooste sivu on tarpeen, jotta muotoluokittelut, intensiteetti- ja laajuusarviot menevät kohdalleen. No, näitä voitaneen keväällä kerrata ennen kauden alkua.

Teen Ursa Minorin seuraavaan numeroon perinteistä yhteenvetoa kesästä yleisyysindekseineen, esiintymiskaavioineen ja lyhyine poimintoineen parhaista näytelmistä. Jonkun verran kuvia pääsee juttuun mukaan.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)