Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.11.2011



Yritin koota viikonlopun aikana kaikki kesän aikana tulleet yöpilvi- raportit yhdelle sivulle:

http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/ilmakeha/havainnot/yopilvet2011.html

Tästä puuttuvat toistaiseksi tarkemmat havaintokohtaiset sivut. Niiden aikataulua en uskalla luvata.

Raporttien kokoaminen oli paikoin melkoinen haaste. Kaikista listan viesteistä ei ottanut tolkkua, oliko kyseessä varsinainen havaintoraportti vai toteamus nähdyistä pilvistä. Valokuvien ja kuvagallerioiden perusteella kokosin perustiedot.

Kelloaikoja havainnoista puuttuu, vain muutamassa poikkeustapauksessa hyväksyin kelloajattoman raportin mukaan. Jos aikoja sitten löytyy, niin täydennetään. Ainakin yhteen sain henkilökohtaisella viestillä lisäyksen.

Jos ja kun täydennettävää ja korjattavaa em. sivuun on, niin raportoikaa pikaisesti. Yritän kasata Ursa Minoriin jotain kesän yökkösistä.

Yleisesti ottaen porukat ovat tehneet taas hienoa työtä pitkin kesää ja aineistoon sisältyy paljon kiinnostavaa kuvamateriaalia. Havaitsijaverkkokin  on laajentunut, jolloin saadaan hyvää kattavuutta havaintoihin.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)