Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari Luomanen (jari.luomanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.07.2010


No niin, mahtaako omana elinaikana enää Suomessa näkyä vastaavaa monsteria kuin viime yönä? Kenties useinkin, jos tämä ilmasto tosiaan on muuttumassa.

http://jari.pic.fi/kuvat/Atmospheric+phenomena+and+sky/Storms+and+cloudscapes/2010_07_29-30+Mesoscale+convective+system/

Salamointi oli pyörryttävän tiheää ja rajua. Koko ajan: pam-pam-pam-pam-pam... oli vaikea valottaa kun salamat kertyivät lyhyisiinkin valotuksiin ja aiheuttivat nopeasti liikkuvassa pilvessä jänniä "kaksoisvalotus"-efektejä.

Kaiken taustalla lipui sähkönsininen lautta yökkösiä. Ihan epätodellinen yö. Edellinen "kunnon" yöukkoseni oli elokuun alussa 1992 ja tämä Porin suunnalla möyrinyt mörkö löi sen laudalta 6-0.

Tuli tehtyä yksi kuninkaallisesti pieleen mennyt reittivalinta, mutta ehdin onneksi silti kuvaamaan kaikessa rauhassa.

Jari


Jari Luomanen kirjoitti:

Kirjoittelen tätä palattuani juuri jahtireissulta. Elämäni hienoin ukkosyö on takana. Ajelin illalla Tampereelta Porin suuntaan ja jo ennen Ulvilaa alkoi taivas täyttyä välkkeestä. Parhaimmillaan solu taisi ukkostaa varmaan 25 salamia minuutissa. Oli hienoa kun salamat synnyttivät pilvisäteitä valollaan. Kuvia huomenna.

Jari


-- Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)