Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari Luomanen (jari.luomanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.06.2010


No niin, heinäkuussa meillä onkin oikein spesiaalikiva päivä luvassa!

Pilvihavaitsijoiden tapaaminen lauantaina 24.07.2010, klo 12:00- 22:00. Paikkana Tampereen URSAn tähtitorni (luentosali ja upea kattotasanne, josta esteetön näkyvyys joka suuntaan).
http://www.tampereenursa.fi/?page=372&sec=30&agrp=10

Ohjelma:



- Esitelmä Suomen keskeisistä sääsysteemeistä ja niihin liittyvistä havaintomahdollisuuksista (Jari Luomanen. Otsikko saattaa vielä muuttua / tarkentua esimerkiksi valaisevia yöpilviä koskevaksi)
- Mahdolliset muut esitelmät (nyt kaikki asiantuntijat ja harrastajat, aktivoitukaa! :) Pyritään napakoihin 15-20 min esityksiin.
- Havainnointia kattotasaanteella (rankkasateessakin, ottakaapa monipuolinen vaatevarustus ja varavaatteita mukaan).
- KUVASHOW! Ottakaa mukaan 5 ehdottomasti parasta / kiinnostavinta pilvikuvaanne! Tästä tulee aivan huikea kohokohta (sillä varauksella, että käytettävissämme on videotykki)! Jos osallistujia ei kerry paljon, voidaan lähempänä tapaamista kuvamäärää per havaitsija vielä nostaa.

HUOM! Omat eväät mukaan niin, että pärjäämme koko päivän. Toki kun kaupungin liepeillä ollaan, hurauttaa etenkin autolla nopeasti kauppaan / ruokaravintolaan. Ja paikat jätetään tietysti vähintään niin siistiin kuntoon kuin ne olivat tullessammekin.

Ohjelma ei siis keskity ilmakehän optisiin ilmiöihin tai myrskyihin vaan keskiössä ovat pilvet kaikessa upeassa monimuotoisuudessaan. Cumulus humiliksesta lenticulariksien kautta aina jyhkeimpiin cumulonimbuksiin kaikkine muunnoksineen ja lisäpiirteineen.

Koska esitystilaan mahtuu istumaan 18 henkeä, meidän täytynee rajata osallistumismäärä tähän. URSAn jäsenillä on etusija ei-jäseniin nähden. Tokkopa tämä rajoitus paljon haittaa, kun ilmakehätapaamiseenkaan ei tullut näin montaa henkeä.

Ilmoittautumiset minulle (ilmakeha [[ät]] ursa . fi). Ilmoita samalla oletko / ovatko mahdollisen seurueesi jäsenet URSAn jäsen / jäseniä.

t. Jari

ps. Tuolloinhan ollaan keskellä valaisevien yöpilvien huippusesonkia, joten lienee mahdollista, että yö jatkuu niiden havainnoinnilla. Kari N, onko mahdollista viettää aikaa tornitasanteella myöhempäänkin yöhön?
pps. Jos tulijoita on paljon enemmän, meidän täytyy miettiä voisiko ainakin jonkin osuuden ajaksi kattotasanteelle kerääntyä suuremmallakin joukolla. Kari A. K & Kari N, meidän täytyy keskustella tästä.
-- Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)