Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.05.2010



Tuossa meni sunnuntai ja eilinen muissa kiireissä, joten en ole ehtinyt itse kommentoimaan.

Minustakin ilmakehätapaaminen oli erittäin onnistunut. Tunnelma oli hyvä ja asiasisältöäkin oli vapaan keskustelun ohella.

Jarinkin taisi todeta, että hiukan niukalti väkeä pääsi paikalle, mutta se ei kyllä fiilistä latistanut. Ilman muutaman aktiivijaostolaisen  estymisiä meillä olisi ollut vielä hienompi joukko paikalla. Ilahduttavaa oli nytkin, ettei paikalla ollut vain "vanhoja jääriä" ja konkareita, vaan perusjaostolaisia ja aloittelevampaankin osastoa oli paikalla. Eli mukava joukkio.

Kiitos Jarille, että jaksoit puuhata ohjelman ja järjestelyiden kanssa. Kiitoksia myös muille puhujille, anti oli kiinnostava.

Ohjelma kenties oli halopainotteinen, mutta se kuvastaa, missä meillä on menossa ne kovimmat jutut. Ja olihan sisältönä muutakin.

Tapaaminen kumpusi uusia ideoita ja intoa havaintoihin. Muutamasta verkkopuolen asiasta ajattelin lähiaikoina kirjoitella tänne listalle. Koskien jaoston verkko- ja wikisivuja.

  • * *

Täydensin tapahtuman sivuille
http://www.ursa.fi/wiki/Ilmakeh%e4nValoilmi%f6t/Tapaaminen2010 oman esitykseni PDF:nä ja lisäsin kuva- ja uutislinkkejä tapaamisesta.

Omasta yöpilviesityksestä tulee seuraavaan Ursa Minoriin juttua. Jos vuoden mittaan lehtijuttuja saataisiin muistakin esityksistä, niin se oli tosi hienoa.

Tein jaostouutisiin myös kotimaisella kielellä vähän uutisointia http://www.ursa.fi/blogit/jaostot/index.php?p=2624

Omat muutamat kuvani on osoitteessa
http://www.ursa.fi/galleria/thumbnails.php?album=117

Hämärästä ottamaani 25 minuutin sarjaa en ole käsitellyt, mutta siinä ei ole mitään erikoista. Tuo sarjakuvausta täytyy vielä tutkia, mm. kameran automaattivalotus ei anna riittävän hyvää vaikutelmaa hämärän kehittymisestä. Tuohon olisi syytä kehittää jonkinlainen skripti.

  • * *

Jari puhui vielä sunnuntaina, että josko joka toinen vuosi, mutta eiköhän nyt alkuun voitaisi kokoontua ensi vuonnakin, ja katsotaan jos intoa ja järjestäjiä riittää, niin jatketaan samalla linjalla. Hyvä idea on, että silloin tällöin, esim. parin kolmen vuoden välein voidaan kutsua ulkomaisia vieraitakin. Ajankohtana jakso toukokuun loppu--heinäkuun alku olisi sopiva, silloin ei ole muita Ursan rientoja päällekkäin.

Jarmon heittämä idea ohjelman painotuksista voisi olla hyvä. Meillä voisi olla jotain teemaa tapaamisille, joka ei kuitenkaan estäisi muidenkin aiheiden ottamista ohjelmaan.

-VeikkoM-

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)