Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari Luomanen (jari.luomanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 04.08.2009



Hei kaikille,

*Uusi jaosto*

Kuten olette huomanneet, näiden meitä lähellä olevien jaostojen (halojaosto ja ilmakehän valoilmiöt -jaosto) tilanne on viime aikoina muuttunut monellakin tapaa. Tilanne on ollut se, että kummallakaan jaostolla ei ole vetäjää.

Kulissien takana on tehty hiukan selvityksiä ja jaostoaktiivit päätyivät puoltamaan jaostojen yhdistämistä yhdeksi uudeksi jaostoksi, jota tullaan kutsumaan nimellä ilmakehän optiset ilmiöt -jaosto. Uusi jaosto kokoaa siis yhteen mahtavan joukon ilmakehän ilmiöitä ja niiden havaitsijoita!

*Jaoston toiminta*

Lupauduin tällaisen jaoston vetäjäksi; haku oli etenkin halojaostossa päällä jo pitkään. Ilmakehäjaostossa on nyt ollut sama tilanne kun molemmat vetäjät ovat luopuneet tehtävistään. Pätevämpiäkin kavereita kuin allekirjoittanut tähän puuhaan löytyisi (on sanomattakin selvää, että jaoston aiemmat vetäjät ovat jättäneet todella isot saappaat täytettäviksi), mutta kannan nyt korteni kekoon jaostotoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Jos joukkioissa on halukkaita apuvetäjäksi niin meilatkaa asiasta minulle. Tarkoitukseni on muutenkin uudistaa ja kehittää toimintaa, joten panoksenne ja kaikki hyvät ideanne ovat aina tervetulleita!

Jaostojen olemassaolevaa toimintaa jatketaan tietenkin tuttuun tapaan: esimerkiksi Veikko Mäkelä on ilmoittanut jatkavansa toistaiseksi valaisevien yöpilvien havaintojen kirjaamista. Haloblogiin kirjoitellaan edelleen, UMiin pyritään saamaan juttuja säännöllisesti ja lisäksi tarkoitus on käynnistellä havaintoprojekteja ja järjestää kokoontumisia erilaisin resurssein.

Mielestäni jaoston eräs tärkeimmistä tavoitteista on uuden online-havaintorekisterin käynnistäminen. Tämä on kuitenkin koko Ursaa koskettava asia ja sitä on valmisteltu jo pitkään - niinpä yhden jaoston ei kannattane hötkyillä liikaa asiassa. Toisaalta Jarmo Moilasella on jo oma systeemi, jota hän on kehitellyt yksinkertaisesta pikaraportointivälineestä eteenpäin. Aika näyttää voisiko tästä kehkeytyä työkalu jaostolle.

Yhtäkaikki, tämä tulee olemaan ratkaiseva askel jaoston kannalta ja mullistaa havaintojen kirjaamisen. Olen varma, että järjestelmä tuo mukanaan koko joukon havaitsijoita, jotka alkavat kirjata kaikki havainnot systemaattisemmin (mukaanlukien allekirjoittanut). Sitä ennen jatketaan sähköpostilistan hyötykäyttöä ja ihmiset voivat linkittää siellä omiin kuviinsa ja kertoa havainnoistaan. Paperilomakkeiden postittelemisen aika alkaa olla mielestäni ohi, mutta kaipa sitä voidaan jatkaa jos halukkaita havaitsijoita tällaiseen vielä on. Kaikkein merkittävimmät ja komeimmat havainnot julkaistaan tietty haloblogissa ja muilla foorumeilla jos se vain on mahdollista.

*Suuret suunnitelmat*

Suunnitteilla on ainakin seuraavia asioita & projekteja:

  • Erilaisia havaintopäiviä ja -projekteja, joihin kaikki voivat osallistua!
  • Kaikki mitä olet halunnut tietää haloista ja muista ilmakehän ilmiöistä, mutta et ole koskaan uskaltanut kysyä -arkiston kokoaminen (allekirjoittaneella on jo monta kysymystä valmiina!).
  • Kokoontumisia erilaisin teemoin
  • Halo-Wikin päivittämistä
  • Havaitsijan kalenteri
  • ...ja paljon muuta! Mitä toivoisitte? Meilatkaa kaikki hyvät ideat minulle niin mietitään yhdessä!

*Tervetuloa mukaan toimintaan!*

Tervetuloa kaikille mukaan uuden jaoston toimintaan! Kertokaa myös ystävillenne tästä hienosta harrastuksesta joka varmasti vain kasvaa tulevaisuudessa! Tiedotan jatkossa lisää tällä kanavalla!

t. Jari

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)