Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.06.2009


Hei!

Hienoa, että porukkaa on päässyt vauhtiin yöpilvihavainnoissa, kun säätkin kääntyivät nyt paremmiksi.

Yritän saada jossain vaiheessa verkkoon havaintojen seurantasivun,  kun aiempinakin vuosina, mutta siihen voi vielä mennä tovi, kun Ursan Tähdet 2010 -vuosikirjan teko on työn alla.

Muutama yksinkertainen toive ja vinkki havaintojen raportoimista  varten:

  • Käyttäkää raportoidessa kaksoispäivämääriä, esim. 24./25.6. niin on helpompi yhdellä silmäyksellä nähdä, mistä yöstä on kyse..
  • Voitte muuttaa vastatessanne viestin otsikkokenttää, esim. laittamalla siihen oman havaintopaikkakuntanne alkuperäisen viestin otsikossa esiintyvän paikkakunnan sijaan.
  • Kellonajat on tärkeitä, mutta ei tarvitse olla sekunnin, eikä ihan minuutinkaan päälle tarkkoja..
  • Huomatkaa nyt keskikesällä, että yöpilviä voin esiintyä *zeniitissä* tai jopa *etelätaivaalla*, kaikki eivät siis välttämättä näy pohjoisessa
  • Jos ette osaa luokitella yöpilviä, niin kattava valokuvaus auttaa paljon havaintojen luokittelussa.. Havaintosivuille pääsee vain ne havainnot, joista on riittävän hyvin selvittävissä yöpilvinäytelmän rakenne, kirkkaus ja laajuus..

Ei muuta kuin tsemppiä yöpilvijahtiin!

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)