Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmo.moilanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.11.2008



Korjaanpa omaa kommenttia hiukan. Kyseessä ei kuitenkaan ole sentään uusi haloperhe, sillä heijastunut alakupera Parry on yksi komponentti heijastuneista Parryn kaarista joka on samanlainen tapaus kuin Parryn kaaret (4 komponenttia) jossa vain rajoittuneessa, vain yhteen liikesuuntaan vapaassa kideasennosta johtuen sama valonkulku saa aikaan neljä toisistaan ulkoasultaan eroavaa kaarta.

No ei sen puoleen tämä haloperheisiin jako ei ole kovinkaan tieteellistä tai vakiintunutta.

Mutta uuden halon Marko nappasi silti sillä muita heijastuneen Parryn komponentteja ei ole käsittääkseni havaittu aiemmin. Toki pari vanhaa erikoista tapausta pitää tarkistaa liityisivätkö näihin (epäilen).

Jarmo

  • Original Message ----- Vaikka olisikin "vain" heijastunut alakupera Parry niin kyseessä on ilmeisesti ensimmäinen dokumentointi näistä heijastuneista Parryn kaarista eli kyseessä on paitsi uusi halo niin myös kokonaan uusi haloperhe! Teoreettisestihan näitä heijastuneita Parryja on ounasteltu aiemminkin, mutta vain teoreettisesti. Äkkiseltään en muista että vastaavasta kaaresta olisi yhtään todistusvoimaista havaintoa. Joku heikko ja Moilasen kaari on ehkä voinut olla tämä, mutta kaarien selvästi erilaisen kaareutumisen vuoksi kovin helposti näitä kahta ei voi sekoittaa. Tämä on kova juttu ja kuvat jo nähneenä ei voi kuin onnitella Markoa, jonka hellittämätön uurastus Rovaniemen kidehelvetissä tuotti taas tulosta. Kaiken lisäksi tämä on harvinaisen emäselvä tapaus kun ilman digitaalikikkailujakin halon näkee kuvista!

  Jarmo

--
Halojaoston ja ilmakehdn valoilmividen jaoston sdhkvpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)