Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.09.2008



Yöpilvihavaintojen raporttisivu
http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/ilmakeha/havainnot/yopilvet2008.html on kutakuinkin valmis.

       Tarkastakaa ainakin omat havaintonne.

Muidenkin havaintoja saa katsoa ja raportoida puutteista ja virheistä. Jos jollakulla on tarjota vielä materiaalia, niin se toki kelpaa. Vaaditaan kuitenkin vähintään kelloajoin varustettuja kuvia, jos ei ole muuten tehnyt yöpilvien luokittelu, kirkkaus ja mahdollisia suuntahavaintoja.

Laskujeni mukaan nähtiin kotimaassa 30 näytelmää (yksi näiden lisäksi on havaittu Virossa). Ne on hyvä, mutta ei huipputulos.

Erityisesti alkukesän havaintokattavuus on huono. Kesäkuu kyllä taisi olla hiukan pilvinen. Samoinen elokuu 10. päivän jälkeen havaitseminen katkesi kuin seinään pilvisyyden vuoksi. Tosin välttämättä enää ei hirmun monia näytelmiä olisi nähtykään.

Kesään mahtui kirkkaita ja mielenkiintoisiakin näytelmiä. Ilahduttavinta oli kuitenkin suuri havaitsija-aktiivisuus. Kuvaajia oli toki enemmänkin, mutta raporttikelpoisia olivat voi nämä em. sivulla näkyvät.

Sarjakuvauskokeilujen lisääntyminen on ilahduttavaa.

Työtähän näiden käsittely teettää. Kun olisi ensi keväänä aikaa enemmän ohjeistaa kuvaajia järjestelmällisempään havaintojen tekoon, niin raportin kasaaminen olisi helpompaakin.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)