Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.07.2008


Itse kävin ulkona noin klo 1 aikoihin. Keli oli yöpilvihavaitsijan painajainen. Vaaleita cirruksia oli vähän joka puolella taivasta. Polarisaatiosuotimella testailin, mutta pilvien välistä ei löytynyt varmuudella yöpilviä.

Itäinen/koillinen taivas oli ehkä vähän selkeämpi, mutta vielä tuohon aikaan en ollut näkevinä yökkösiä tuolla suunnalla. Tosi matalalla olevat olisikyllä jääneet talojen taakse. Mahdollisesti nuo ovat ilmestyneet klo 1:n jälkeen.

Peterin kuvastakin näkyy, että tavallisia cirruksia on ollut taivaalla, mutta yöpilvet ja yläpivet ovat kyllä erotettavissa toisistaan. Rakenne ja eritoten värisävy poikkeavat. Ero on hienoinen, mutta olemassa.

Pitäisi varmaa pykätä seurantasivu verkkoon, nyt kun noita on alkanut näkyä.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)