Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: timo.kuhmonen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 25.03.2008



Heips,

Pääsiäisen aikaan oli useampana päiväna Savossa perushaloja auringolla ja kuulla. Tänään Espoossa näkyi auringolla 22r, 22 ysk, 22 sa, zyk.

Minä olen jo jonkin aikaa syöttänyt halohavaintoni havainto.net -kantaan. Käytän sitä koska se on toimiva ratkaisu, muita vastaavia ei ole tietooni vielä tullut... Sinne pääsee katsomaan kuukausiraportit ilman rekisteröitymistä.

Astronetin ilmakehän ilmiöihin liittyvä keskustelu mielestäni on ollut todella vähäistä. Vain satunnaisesti sinne ilmiöitä postitetaan / raportoidaan. Mistä sitten tämä johtunee ? Yksi syy voi olla se että valtaosa foorumilla olevista on kiinnostunut muista osa-alueista kuten DS-kuvaus, visuaalihavainnot, planeetat jne.

Jos omalle kohdelle tulee keskivertoa parempia ilmiöitä tai muuta kysyttävää, aioin niistä tällä listalla kertoa. Näillä ajatuksilla eteenpäin. Muutkin voi ottaa kantaa...

-Timo Kuhmonen-

-----Original Message-----

From: owner-ilmakeha-l_at_ursa.fi
[mailto:owner-ilmakeha-l_at_ursa.fi] On Behalf Of ext Jarmo Moilanen Sent: 25 March, 2008 14:45
To: ilmakeha-l_at_ursa.fi
Subject: Re: [ilmakeha-l] Haloissa kevään tuntua

Samoin. Vaalassa oli sunnuntaina pätkä horisonttirengasta, saurit ja ihan ok zyk.

Sellaista vain, että koska tällä hetkellä halojaostolla ei ole nimettyä vetäjää eikä apuvetäjää eikä niin muodoin myöskään perinteistä havaintojen keruuta. Niin väki voisi raportoida ihan muulloinkin havainnoistaan kuukausittain tälle listalle tai vaihtoehtoisesti Astronettiin osoitteessa foorumi.avaruus.fi (lähiavaruus ja ilmakehä -osion alla on valoilmiöille oma keskusteluryhmänsä) eikä huono ajatus ole myöskään käyttää www.havainto.net -palvelinta ettei havainnot mene hukkaan.

On todella sääli että Ursa ei saa eteenpäin jaostojen havaintotietokantahanketta.

Jarmo

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)