Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: timo.kuhmonen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 21.03.2008



Hienoa kuulla, että ellipsejäkin näkyy.

Olin autolla liikkeellä juuri torstai 20.3.08 iltana, pääkaupunkiseudulta kohti Savoa. Kuulla näkyi alapuolinen pilari, hieman ennen klo 20:00. Paikka oli suunnilleen Äänekosken ja Suonenjoen välimaastossa.

Olsi varmaan pitänyt tarkkailla enemmän, tosin en tiedä olisiko sittenkään itse muuta haloa nähnyt...

-Timo K.-

-----Original Message-----

From: owner-ilmakeha-l_at_ursa.fi
[mailto:owner-ilmakeha-l_at_ursa.fi] On Behalf Of ext Mika Aho Sent: 21 March, 2008 02:32
To: ilmakeha-l_at_ursa.fi
Subject: [ilmakeha-l] Ellipsihalo kuulla, Jkl

Tervehdys,

Nyt illalla to 20.3.2008 näkyi kuulla n. klo 18.30 ylä & alapilari. Lämpötila oli n. -6c Lisäksi n. klo 21.20 samassa havaintopaikassa näkyi selvä ellipsihalo kuun ympärillä. Lämpötila n. -9c. Paikkana oli Jyväskylä ja tarkemmin Jyskä. Ellipsihalo näkyi hyvin pienellä alueella, kun olin menossa autoon parkkipaikalla. Muutaman sadan metrin päässä kuun ympärillä ei näkynyt enään mitään. Taivaalla leijaili yksittäisiä pilvilauttoja paljon ja lähellä havaintopaikkaa (n. vajaa km) sijaitsee Vapon (?) turvevoimala (Jkl - Vaajakoski moottoritien varressa).

Olisikohan noilla voimalan päästöillä osuutta näiden halojen näkymiseen juuri tuolla tietyllä alueella? En nähnyt missään muualla Jyväskylässä enkä Korpilahdellakaan mitään kuun ympärillä.

Varsinaista kameraa ei ollut matkassa ja yritin kännykällä kuvata kuuta, mutta eihän sillä hämärässä mitään käyttökelpoista kuvaa saa.

  • Mika Aho, Korpilahti -

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto:
http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)