Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ismo Luukkonen (Ismo.Luukkonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.01.2008


Hyvää uutta vuotta!

Laittakaahan vuoden 2007 halohavainnot pikaisesti tulemaan joko sähköisesti halot_at_ursa.fi tai postitse Ismo Luukkonen, Pihkakuja 3, 20540 Turku.

Yhteenveto vuodesta on tulossa seuraavaan Ursa Minoriin sekä jaoston nettisivuille.

Tämä onkin sitten viimeinen kerta, kun havaintoja toimitetaan minulle. Lupauduin vetämään halojaostoa vuoden 2007 havaintojen osalta, ja näin aion todellakin toimia. Vuosi on mennyt nopeasti. Halorintamalla on tapahtunut paljon. Perinteisten havaintojen teko tuntuu hiipuvan, mutta uudet toimintatavat ovat synnyttäneet täysin uudenlaisen näkökulman haloharrastukseen. Digikuvaus, kuvankäsittely, tykkihalot ja omat valonlähteet ovat merkinneet vallankumousta halojen saralla. Jos ennustaa saa, niin kohta siirrytään tuottamaan halokiteitä jäähdytetyissä kuplahalleissa, jolloin kaikki olosuhteet ovat hallittavissa.

Hämmästellenkummastellen ja ihastellen tätä kehitystä on saanut seurata.

Jaostonvetäjänä olen keskittynyt luonnon antimiin, sillä muuhun eivät rahkeet ole riittäneet. Onneksi on kuitenkin aktiivinen postilista, blogit sun muut, joten tietoa on ollut jaossa minusta huolimatta. Jatkakaa samaan tapaan!

Jaoston jatkosta ja uudesta vetäjästä ei sensijaan ole minkäänlaista tietoa.

Olisi varmasti syytä keskustella siitä, millaista toimintaa halojaostolla toivotaan olevan ja kuinka vastuita voitaisiin parhaiten jakaa. Mutta en usko, että ainakaan postilistalla keskustelua syntyy. Olisiko syytä pitää kevät- (tai kesä-) kokous haloporukan kesken, jolloin näistäkin asioista saataisiin jotain sovittua?

Vettä kiukaalle: kuka vastaa jatkossa jaostolle tuleviin (koti- ja ulkomaisiin) viesteihin ja kyselyihin? Halot_at_ursa.fi -osoitteeseen tulee viestejä yleisöltä muutama kuussa ja puhelinkin on soinut ainakin kaksi kertaa vuoden aikana.

Kiteitä kaikille,

Ismo

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)