Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Riikonen (marko.riikonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.11.2007



Rovaniemella oli taas jaasumua. Kuuden asteen pakkanen loihti pylvas-laattanaytelman Moilasen kaarella. Diffuusit vasta-aurinkokaaret oli myos lampun valossa. Tama naytelma oli kuitenkin selvasti heikompi kuin toissaviikonloppuinen.

Taitaa olla varsinainen jaasumun keidas tama Rovaniemi. Tallaiset epailykset herasi lokakuun alussa kun Lapin Kansassa joku Ounasvaaran lumetusasioista vastaava valitteli sita etta Rovaniemi on huonompi paikka lumettamiselle kuin pohjoisemmat hiihtokeskukset, koska tassa jokilaaksossa pesii niin kostea ilma. Kuiva ilma on pop naissa hommissa, lunta tulee paremmin.

Mutta meille haloimmeisille suuri ilmankosteus on tietysti hyvinkin mieluisa uutinen. Taman yon display tapahtui umpipilvisella saalla kevyen lumisateen vallitessa. Se oli rajoittunut tykkien tuntumaan, kuvasin haloja yhden rinteen huipulla. Yritan laittaa kuvia - hmh, en lupaa mitaan. Sitten joskus. Entisetkin on laittamatta.

Reipasta voimistelua tulee tassa jaasumun metsastyksen myota. Vedin itseni piippuun useamman kerran kun polkupyoralla ajelin makia ylos ja kamat niskassa juoksentelin pitkin Ounasvaaraa.

Marko

Marko

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)