Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: timo.kuhmonen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 07.08.2007


 

Subject: [ilmakeha-l] Rapolan linnanvuorella jotain väriä ilmassa...

Hei,

kuvasin pari kesää sitten näkymää Rapolan linnavuorelta, ja en oikein tiedä mikä ilmiö kuvassa näkyy. Voisiko joku ystävällisesti selvittää mikä tuo nuo värit auringonsäteisiin vai johtuuko kamerasta?

http://www.ylakuu.com/kuvasivut/rapola.jpg



Myös minun mielestäni selvältä linssiheijastumalta näyttää. Useissa tapauksissa linssiheijastumalla on taipumus tulla vastakkaiselle puolelle kuvaa, verrattuna kirkkaaseen kohteeseen. Esim jos kirkaas aurinko on yläoikealla, värikäs heijastuma on todennäköisesti alavasemmalla.

Auringonpeittäjän (halokuvat, esim pala tummaa lasia) yhteydessä käytän myös vastavalosuojaa. Se vähentää sivuilta tulevaa hajavaloa (jota auringonpeittäjä ei estä), ja samalla suojaa objektiivia. Vastavalosuojan uusiminen on halvempaa, verrattuna Objektiivin korjauttamiseen... (tms. isompaan laiterikkoon)

-Timo K.-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)