Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Anne Pöyhönen (anne.poyhonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 08.06.2007



Tuo kolme punaista valoa joiden päällä punainen vilkku on Tallinnan TV-torni. Sen lisäksi näkyi Kerin ja Tallinnanmadalan majakoiden valkoiset vilkkujaksot, ja paljon noita oransseja valonauhoja, jotka ovat samaa sävyä kuin Vuosaaren sataman oranssit valot. Naissaaren majakkaa en tällä kertaa nähnyt, näkyvyys ei ollut yhtä hyvä kuin 19.5. kun otin valokuvat.

Viimeksi näkyi myös aamun valjetessa kiikareilla n. 50 km päässä eteläkaakon suunnassa oleva Kerin majakka, ihan omana itsenään, mutta väreilevänä. Jotenkin huimaa että kiikarilla voin nähdä noin kauas.

Anne
> Morot,
>
> Kävin viime yönä talon katolla katsomassa tilannetta Espoon Karakalliossa, sieltä on merelle hyvä näkyvyys.
> Jotain valoja näkyi kiikarilla suunnassa etelä - kaakko. Nuo ei olleet mitään lähieteisyydellä olevia, vaan lienevät kauempana...
>
> Horisonntin yllä näkyi yöllä ikäänkuin ohut, muuta taustataivasta tummempi kaistale. Hankala arvioida kaistaleen korkeutta, hyvin kapea se oli. Olisiko ollut noin 0.1...0.2 astetta. Nousevaan kuun halkaisijaan yritin verrata. Tuon kaistaleen yläosssa näkyi useassa paikkaa kiikarilla oranssin värisiä valoja. Ne eivät näkyneet yhtä "vakaana / terävänä " kuin lähietäisyyksillä olevat valot. Niissä oli havaittavissa selvää väreilyä. Yksi erityisen hyvin näkyvä oli tarkalleen etelän suunnassa ollut kolmen päällekkäisen sumean punaisen valon kohde, joista ylin vilkkui. Liekö ollut kaukainen radio / TV -masto...?
>
> Paikoittain em. horisontin yllä ollut tumma "kaistale" näytti vaakasuunnassa raidalliselta. "Raitoja" oli paikasta riippuen 3...5 kpl. Tukitsin nuo kangastuksen aiheuttamaksi. Jos kellään on asiaan lisäkommentteja, kuulisin niitä mielelläni.... Täytyy viikoloppuna yrittää kuvata, 300mm teleoptiikalla noita valoja, jos vielä näkyvät.
>
> -TiKu-
>
>
> --
> Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
> Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
> Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html
>
>
>

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)