Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 24.05.2007



Hei!

Nyt voisi olla korkea aika aloittaa yöpilvien tarkkailu ensimmäisten näytelmien varalta. Esim. ensi viikonloppu voisi olla hyvä aloitushetki.

Huomatkaa, että huolelliset yöpilvien näkymisaikana tehdyt negatiiviset havainnotkin ovat tärkeitä. Esimerkiksi puolen tunnin tarkkailu riittävän avoimessa havaintopaikassa ja tämän muistiinmerintä.

Viime kesänä Hannu Määttänen ja Pekka Parviainen kattoivat negatiivisilla havainnoilla aika suuren osa kesää. Hannu on kertonut, että hänen on vähennettävä tarkkailukertoja, mutta on valmis ottamaan pari vakio viikonpäivää  tarkkailuun, jos joillakin muilla jaostolaisillakin on mahdollista arkitarkkailuun.

Itse aion seurailla satunnaisesti arki-iltoina, jos ei ole aikaista töihin lähtöä ja viikonloppuna yritän tarpeen mukaan havaita. Juhannukselta alkaa loma, jonka jälkeen itse aion olla tiivisti kehissä.

Yritän ylläpitää jaoston yöpilviseurantaa blogina, joka toivon mukaan hiukan nopeuttaa tulosten saamista verkkoon.

Skarpatkaa havaintoja raportoidessanne listalle tai minulle, että ilmoitatte kunnolla päivämäärät, aikavälit ja havaintopaikat. Kuvalinkki riittää, jos kuvat on verkossa.

Havainto-opas visuaalihavaintoihin:
http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/ilmakeha/yp-opas/

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)