Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Anne Pöyhönen (anne.poyhonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.04.2007



Lauantai-illan yöpilvien kuvia:
http://www.ylakuu.com/kuvasivut/yopilvisivu2.htm

Yrityksenä varmistaa että ovat yöpilven tyyppisiä, seurasin taivasta seuraavana yönä puolentoista tunnin ajan auringonlaskusta eteenpäin:

Sunnuntaina Rauman seudulla näkyi jälleen auringonlaskun jälkeen valaisevia pilviä - yöpilviä tai muuten vaaleita sen tapaisia pilviä. Ensimmäiset ilmestyivät kaakossa auringonlaskun jälkeen samaan aikaan kun Arcturus alkoi näkyä yksinäisenä tähtenä. Puoli kymmenen maissa ohuita vaaleita pitkänomaisia rantuja alkoi olla muuallakin päin taivasta, ja kun rusotus oli auringon suunnassa jo häipymässä, alkoi näitä pilviä näkyä auringonlaskun suunnassakin. Puoli yhdeltätoista nämä alkoivat himmetä, mutta vielä yhdentoista maissa näkyi uudelleen kaakossa yksittäinen vaalea pilvi.

Päivätaivaalla näkyneet pilvet hävisivät tummalle yötaivaalle keskimäärin puoli tuntia ennen kuin samassa kohtaa taivasta alkoi näkyä erimuotoisia vaaleita yöpilviä.

Sunnuntain yöpilvet eivät olleet yhtä selkeitä kuin lauantai-illan, joten vaikka yritin kuvata niitä, olivat tulokset kyllä aika tummaa taivasta josta pilviä hädin tuskin erottaa - en laittanut niitä nettiin, jäi vain visuaalihavainnoksi.

t. Anne

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)