Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Timo Nousiainen (tpnousia_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.03.2007



Hei,

Tuli mieleeni että olisiko jolla kulla mahdollisuutta kuvata yöpilviä reippaalla laajakulmalla polarisaatiofiltterin läpi digikameralla? Tuli mieleeni sellainen hauska projekti että jos ottaisi kaksi kuvaa peräkkäin digikameralla samaa valotusta käyttäen, niin että toisessa polarisaatiofiltteri olisi käännetty niin että yöpilvet näyttävät mahdollisimman kirkkailta ja toisessa filtteriä olisi käännetty 90 astetta, kuvaparista saisi lineaarisen polarisaation asteen toinen kuva jaetaan toisella kuvalla, eli kuvien pitää olla samaan suuntaan ja mahdollisimman pienellä aikaerolla). Teorian mukaan polarisaatio-asteen pitäisi kasvaa 90 asteen päähän auringosta, minkä jälkeen sen pitäisi taas alkaa vähenemään. Jos yöpilvissä olisi paikoitellen niin suuria hituja ettei ne noudata Rayleigh-teoriaa, tämä saattaisi pompsahtaa esiin kuvista anomaliana polarisaatioasteen jakaumassa.

Kuulostaisiko toteuttamiskelpoiselta ajatukselta?

--

Timo Nousiainen
Division of Atmospheric Sciences
Department of Physical Sciences
P.O. Box 68
FI-00014 University of Helsinki
Finland

Tel: +358 9 19151064
Fax: +358 9 19150860

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)