Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Aho (mika.aho_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.01.2007


Perushaloja on näkynyt tänäänkin ihan kivasti. Korpilahdella näkyi heti auringon noususta lähtien aurinkopilari ja sivuauringot. Nyt päivemmälläkin on näkynyt sivuauringot vähän väliä mutta vaihtelevalla kirkkaudella. Mitään tosikirkasta ei ole kuitenkaan kehittynyt. Ilma on välillä aika pilvinen. Pakkasta on n. -20c

Jyväskylässä näin n. klo 11 aikaan Jyväsjärven päällä auringolla komeat sivuauringot ja auringon alapuolella kirkas (myös väriltään täysin kirkas) allasivuava. Myös sivuauringosta paljon vasempaan näkyi leveä ja värikäs pilari. Todennäköisesti se oli 46renkaan palanen mutta koska se oli niin lyhyt niin se näytti pilarimaiselta. Näistä ei saanut kuvia kun havainto paikkana oli vilkas tie.

Eilen näkyi iltapäivällä vielä pelkkä 22ylläsivuava pitkään ja vielä auringonlaskun aikoihin tosi punainen ja korkea aurinkopilari. Nämä siis Korpilahdella.

Myös Vesa Virtasen eilisltä päivältä (22.1.2007) lähettämissä kuvissa Toivakasta, näkyi 22rengas, 22 ylläsivuava , sivuauringot ja 46renkaan pätkä. Laittelen noita(kin) kuvia myöhemmin näytille.

  • Mika Aho -
--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)