Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Moilanen (jarmo.moilanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 04.01.2007



Moi,

Satuin tuossa puolivahingossa löytämään easyHDR-ohjelman lataussivulta basic-version ohjelmasta. Basic versio on freeware eli ilmainen. http://www.easyhdr.com/download.php
Sivun alareunasta löytyy tuo basic-versio.

Toki se on karsittu versio, mutta huvikseni kokeilin sitä tuohon yhteen kuun kehän kuvaan marraskuulta. Ohjelma näyttää toimivan ihan hyvin ja on varsin näppärä ilman turhan monimutkaisia kommerverkkejä. HDR kuvathan ovat "High Dynamic Range" kuvia joiden erikoispiirre on että kuvissa on sävyjä niin kirkkaissa osissa kuin varjoissakin.

Photoshopin uusissa versioissahan on tuo HDR mahdollisuus olemassa, mutta niille joilla ei ole ihan uusinta versiota photoshopista (kuten minulla) tuo easyHDR basic vaikuttaa ihan hyvältä korvikkeelta. Muitakin ohjelmia toki on olemassa.

Ai niin. Se kokeilukuva on täällä:
http://www.somerikko.net/halos/oph/keh_20061105vaala.html

Ylempi on hyvin tyypillinen kuva kuun kehästä. Kuu on polttanut aureolan puhki. Alemmassa HDR kuvassa pystyy näkemään hyvin kuun kiekonkin ja silti kehät erottuvat ihan yhtä hyvin kuin ylemmässäkin kuvassa. Ylempi kuva on tosin eri kuvasarjasta kuin tuo HDR kuvasarja. Siinä sarjassa ei valitettavasti ollut sellaista kuvaa jossa kuun kiekko olisi erottunut. Tuo kehätapaus sattui olemaan ainoa kohde josta oli sopivasti haarukoitu kuvasarja valmiiksi kokeilua varten.

Jarmo

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)