Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kari Nyman (kari.g.nyman_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.12.2006



Huomenta päivää,
Otin Lempäälässä muutaman kuva sekä aamulla että auringon laskun aikaan ja mielestäni niissä näkyy jonkin verran helmiäispilviä horisontissa. Terv. Kari Nyman TaUrsa
http://picasaweb.google.fi/Kari.G.Nyman/HelmiIspilviHorisontissa?authkey=quy 54houVzU

Huomenta!

Kukaan muu ei siis nähnyt eilen 21.12. aamulla helmiäisiin viittaavaa kuin minä? Tuo eilis-iltapäivä kuitenkin vahvisti omaa hiukan epävarmaksi jäänyttä havaintoani aamun helmiäisistä. Itse asiassa helmiäishavainnon tekivät klo 8:25 opettamani 9-luokan oppilaat, jotka kiinnittivät huomiota erikoiseen aamuruskoon. Menin tsiikaamaan myös ja totesin että todennäköisesti helmiäisiä. Aamun valo oli tyypillinen helmiäispilviaamun valo, oudon värinen ja omalla tavallaan kylmän hehkeä. En pystynyt työn vuoksi lähteä ottamaan kuvia. Myöhemmin aamupäivällä näkyi hiukan heikkojen yöpilvien väristä sinistä hehkua taivaalla, ehkä "korkean" auringon helmiäisiä.

Näin myös saman iltaruskon kuin Veikon kuvat osoittavat liki samasta paikastakin, sillä kakkoskämppäni on tuossa kuvauspaikan liepeillä nykyään ja olin matkalla kotiin, tosin auton ratissa ei täysipainoisesti pystynyt keskittymään havainnointiin.

Terv.

          J. Korhonen



Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around http://mail.yahoo.com

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto:
http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)