Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Riikonen (marko.riikonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 07.09.2006



Varsinainen zyk ei voi olla täysi ympyrä. Jos täysi ympyrä näkyy, sitten on zykin valonkulusta poikkeavia valonreittejä pelissä ja tätä osaa kustutaan Kernin kaareksi. Tapen kirjassa sivulla 102 on selitysmalli Kernille. Paksut kolmiolaatat tekevät Kernin helposti. Oikeastaan se syntyy suth helposti myös paksuissa tavan hexagonaalilaatoissakin.

Tränkle ja Greenler selittivät Kernin moninkertaisella sironnalla, mutta olikohan Tränkle peukaloinut simulaatioalgoritmiaan saadakseen Kernin esiin? Kun nyt on tullut kuvia 44 sivuarinkojen himmeydestä mitä järkyttävimmilläkin tavan saureilla, niin onhan sitä jo maalaisjärjellä vähän vaikea ajatella niin kirkasta horisonttirengasta tai 120 saureja, jotka tekisivät oman zykinsä (eli siis Kernin). Tai niin kirkasta zykiä että se tekisi oman horisonttirenkaansa (eli siis Kernin). Sillanpää&Moilasen ohjelmassa ei moninkertaisella sironnalla saa aikaan Kerniä.

Niin, Kernistä ei ole vieläkään valokuvaa, se esiintyy vain piirroksissa. Voi olla että ilmiötä ei ole oikeasti olemassakaan. Kiusaus zykin täydentämiseksi kokonaiseksi ympyräksi ei ole mahdotonta kuvitella.

Marko

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)