Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.05.2006



Hei!

Yöpilvikausi on kohta ovella. Yökyöpelit ainakin voivat tarkkailla tässä toukokuun lopulla hämärän taivasta pienien yöpilvien toivossa.

Tuossa kesäkuulla olisi sitten hyvä saada patrolli käyntiin. Meitä on ollut muutama aktiivihavaitsija, joka on seiraillut lähes koko kesän yöpilviä tehden niin negatiivisiä (=ei yöpilviä) kuin normaaleja havaintoja. Sitten on ollut niitä, jotka ovat raportoineet nähdessään. Osa on keskittänyt havaintonsa loma-aikaansa.

Kaiken kaikkiaan aika pieni porukka on ollut remmissä. Hannu Määttäsen kanssa pohdittiin, että olisko mahdollista saada mahdollisimman kattava seuranta koko kesäksi. Itse hän kertoi olevansa normaalia enemmän matkoilla, joten aukkoja tulee.

Havaitseminen sopii erityisesti niille, joilla vuorokausirytmi on enempi yöpuolella. Nykyään havaitseminen tapahtuu pääosin kuvaamassa digillä kaikki mahdolliset näytelmät. Itse kyllä merkkailen hiukan muistiin, mitä muotoja ja mikä on yöpilvien yläreuna/eteläisin reuna.

Eli onko kiinnostuneita. Yritän pitää taas seurantasivua kuvalinkkeineen, kuten aiempinakin vuosina: http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/ilmakeha/havainnot.html Haluttaessa voin raportoida myös havaintoja ulkomaille Tom McEwanin sivulle: http://www.nlcnet.co.uk/nlcreps.htm.

Ja, olennaista, että jos ette säännöllisesti havaitsikaan, niin raporttia aina kun näkyy ja kuvalinkkejä tälle listalle, niin kirjaan havaintoihin mukaan.

-VeikkoM-

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)