Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: martti.penttinen (martti.penttinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.05.2006



Pika käynti tuolla Hesassa antoi sekä otti näkymiä. 14.05 klo 16:25 tuli ensimmäinen moka kun ei ollut kameraa mukana. oltiin sukulaispojan kanssa ajelulla meren rannalla Tervasaaren kohdalla. Aurinko tuli näkyviin ja siitäpä sikisi meren puolelle sateenkaari. Kaksinkertainen sateenkaari! Siis todella kaksin kertainen sateenkaari, jonka olen nähnyt aikaisemminkin ja yrittänyt kuvata, mutta silloin ajoin autoa ja ei ollut mahdollisuutta ottaa kuvia. Ei ollut sopivaa pysäköinti paikkaa, puut oli edessä. Siitä on jo vuosia. Nyt tuli toinen tilaisuus ja ei kameraa mukana - suuri moka, kun olin kehunut että kamera on useimmiten käden ulottuvilla. Nyt ei ollut. Siis ei mikään sivusateenkaari, vaan kaksi erillistä kaarta. Sisempi lähellä horisonttia. Siinä kaksi interferenssi kaarta. Tämä sateenkaari oli lyhyt pätkä siellä horisontissa, meren yllä. Seuraava kaari oli normaali sateen kaari, ei tosin koko kaari, vaan osa siitä. Noin 45°:tta. Jossa myös kaksi interferenssikaarta. Näiden kahden kaaren väli oli 10° - 15°:tta. Lisänä heikko sivusateenkaari. Nämä kaksi kaarta olivat kirkkaudelta 4-5. Meitä oli siis kaksi henkeä katselemassa näkyä. Harmittaa hirveesti!!!
17.05 klo 12:07 astuin ulos Itäkeskuksesta ja taivaalla yläpilveä ja siinä jälleen tuttu 23° parhelia. Siinä se tökötti vaakasuorana, heikkona tosin, mutta se on syöpynyt näköelimeeni että tunnen sen kun se näkyy. Kiireesti kameraa esille ja katse taivaalle, näky oli kadonnut. Pilvi häippässyt siltä kohti. Ihmiset katseli myös taivaalle, että mitä siellä näkyy, kun Lännenmies taivaalle kameran kanssa tähyilee. Hupsuk ne luulivat ja lisäsivät vauhtia etten vaan heitä kuvailisi. Tuon auringontappajan kanssa tuhraantui liikaa aikaa. Pitä keksiä pikakiinnitys siihen.
17.05 klo 20:38 näkyi pilari Ruovedellä, tullessani kotia. 18.05 klo 18:26 pilari ja kaksin kertainen siitekehä.   Sori Riikonen etten kerinnyt tavata. Oli liian paljon ohjelmaa niinä päivinä.

MP Virrat

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)