Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Lauri Kangas (lauri.kangas_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.04.2006



Kaikkiaan tänään Espoon Kivenlahdessa näkyi 22r, 22ys, saur, 46r/ys, zyk, hr, lowitz ja mahdollinen vasta-aurinko. 46 kaari näytti enemmänkin renkaalta, kun jatkui niin pitkälle, parhaimmillaan horisontista horisonttiin.

Tehtyäni jostain vanhasta mustasta diasta blokkaajan pääsin kokeilemaan pinoamista ja hämmästyin kyllä tuloksista. Registax alignasi kuvat auringon avulla silmänräpäyksessä ilman vaivannäköä ja homma sujui muutenkin paljon helpommin kuin esim. planeettakuvia pinotessa. Piti lopettaa kuvasarjan ottaminen kun zykki parani, mutta 7 kuvan pinokin näyttää jo paljon yksittäistä kuvaa paremmalta.

Pinoaminen ei siis näköjään olekaan mitään Riikosen ja Ruoskasen salaisia poppakonsteja, vaan tosiaan helppoa ja toimivaa. ;)

Kuvia laitoin http://users.tkk.fi/lkkangas/kuvia/astro/060425/

Pitää varmaan saada vähän parempi kamera ja joku fiksumpi laajakulmaratkaisu kuin peilin kautta kuvaaminen. Harmittaa kun käsittelemättömissä kuvissa haloja ei oikein näy, ja käsitellyissä on karmea määrä noisea.

Kun halot muuttui vaisummiksi lähdin kotiin päin ja näin pääni varjon yllä jonkun valkoisen pystysuuntaisen tuhnun. Juoksin sitten vähän korkeammalle ottamaan kuvaa ja siihen mennessä oli muuttunut tuommoiseksi vasta-aurinkomaiseksi läntiksi.

Liekö vasta-aurinko/greenler/tms. vai joku muu kirkastuma (ehkä liittyen tuohon pilvilänttiin sen alaoikealla). Ainakin oli täsmälleen oikeassa atsimuutissa ja korkeuskin taitaa vastata auringon korkeutta.

--

Lauri Kangas

--

Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html


» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)