Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: martti.penttinen (martti.penttinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.04.2006



23.04 klo 12:55 alkoi oikein mukava pörräys halojen kanssa, ja jatkuu vieläkin. Aluksi kyseisellä kellon lyömällä pyörähti taivaalle ensiksi horisonttirengas täytenä. Ei muita ilmiöitä näkyvillä. Siinä pullisteli myös 120° saurit molimmin puolin. Tosin, aurinko seläntakana,niin vasemman puolinen oli heikohko. Mutta näkyi kuitenkin. Oikea sentään oli kunnon pollukka!
Klo 13:05 tuli myös 22°rengas, saurit,ylläsivuava ja allasivuava mukaan. Allasivuavassa kaari vastaan. Oliskohan tuo ala Parry?? Katsotaan kunhan saan nuo kuvat käsittelyyn. Ja esille tuon koivikon keskeltä, Jotka aina ovat häiritsemässä havaintoja ja varsinkin kuvausta. Sitten kaikki hävisi. Kävin pikaisesti syömässä päivällistä ja vauhdilla ulos kyttäämään, tulisiko jotain uutta. Tulihan sitä! Klo 15:12 Huitaisi taivaalle 46° rengas ja 46° ylläsivuava.22°rengas,ylläsivuava ja Parryn kaari,allasivuava kirkkaana, sekä tietenkin sat. ja hr:ää jonkin matkaa. Klo 15:20 oli tuo outo 23° kaari. Siksi sen päättelin. Koska tuohon kittilinssiin just ja just mahtuu 28° rengas ja hiukan ylläriä,jos keskitän auringon keskelle. Mutta tuo suora "ylläri pätkä" ei mahdu. Pitää laskea aurinko alle keskiön ja silloin kuva saattaa onnistua. En kovin suurta arvoa anna näille digeille, ne tekee joskus mitää sattuu.

MP Virrat

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)