Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Anne Pöyhönen (anne.poyhonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.04.2006



Hei,

kuka haluaa osallistua tällaiselle kurssille, jos se pidettäisiin? Mitä esim. yhden illan kurssi saisi maksaa? Voisiko kurssista tehdä koosteen, jota voisi myydä muutamalla eurolla niille jotka eivät pääse kurssille?

Kurssi voisi sisältää ensimmäisen tunnin tai puolitoista aloittelijoille, ja kokeneemmat voisivat tulla seuraavaksi pariksi tunniksi mukaan. Näin voitaisiin ohittaa osittain erilainen lähtötaso.

Itse toivoisin että sellainen mahdollisuus olisi - sen verran harmittaa kun näkee upeita haloja, mutta ei saa niistä hyviä kuvia, saati että osaisi muokata kuvat tänne. Kuvauspaikkakin kun on seudun korkeimman talon katolla jossa on täysin vapaa horisontti niin kyllä harmittaa taitojen puute. Itseoppiminen on näköjään kovin hidasta. Pitää näköjään mennä monta hyvää halonkatselutilannetta vuosien ajan vain aivojen filmille, ennenkuin kameran kennollekin alkaa kertyä vastaavan tasoista otosta.

Ajattelin, että voisi tuottaa havaintomateriaalia enemmän tilastoitavaksi, jos kuvaustekniikka olisi hallussa. Kurssilla voisi sitten käydä läpi yleisimmät halotyypit ja esiintyvyydetkin kertauksen vuoksi. Tällä saataisiin yhtenäistä havainnoitsijakuntaakin lisää.

t. Anne

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)