Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jenni Elina Holopainen (hopsis_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.03.2006



Terve!

Taasen olisin hölmön kysymyksen asialla:

Tässä viimepäivinä olen ihmetellyt sitä, (kamerattomuus on pakottanut vain katsomaan ja ihmettelemään) että välillä taivas on niin kirkas, että pääsee aivastus. Tiedän tämän reflektin olevan geeniperimässä, mutta siis tarkoitan kirkkautta itseään. Pilvettömällä taivaalla oleva Aurinko ei saa aivastamaan, mutta sitten taasen sellainen jännä usva saa taivaan niin kirkkaaksi, että ihan pahaa tekee. Kyseessä varmastikin on sirontailmiö, mutta kyseessä lienee eri pilvet kuin haloja tuottavat pilvet? Olen kovasti koittanut seurata, mutten ole nähnyt vähäistäkään haloa tämän kaiken kirkkauden massan keskellä. Illantullen Aurinko peittyy ufomaisesti kultaiseksi kiekoksi tämän harson taakse, ja koko luonto on epätodellisen värinen. Lumisade tämän yltiöpäisen kirkkauden aikana on silmin katsottuna muodotonta, eli kiteet eivät omaa mitään kaunista kukka-muotoa tai vastaavaa, vaan ovat vain sellaista mössöä. Nyt juuri näyttäisi tulevan myös niitä kukkia: http://cc.joensuu.fi/~jeholopa/Halo/Kukka020306_Holopainen.jpg Aurinko näyttää jälleen Ufolta taivaalla.

Tietääköhän joku mistä puhun? Eilen viimeksi oli tämä tuskainen kirkkaus taivaalla, hiukan lumisadetta, ei minkäänmoista haloa.

~J

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)