Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: kankaro_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 02.03.2006



Jotain positiivistakin :)

Minusta tuo omien havaintojen julkaisu omassa www-galleriassa on hyvä idea. Siellä voi jokainen kiinnostunut katsoa mitä on havaittu ja etenkin kuvallinen dokumentti on tehokas selvitys mitä on nähty. Tosin sitten tuleekin kysymys erittäin tulkinnallisista kohteista, joita monet harvinaisuudet ovat. Eli miten selvä kuvan pitää olla ollakseen todistusvoimainen. Jos vain haloaktiivi löytää muodon, mutta maallikko ei, onko kuva silloin riittävän todistusvoimainen? Tieteellisesti kai, etenkin jos se vastaa yleisesti hyväksyttyä käsitystä eli/tai teoriaa.

Monesti puhutaan, että kuvan kaikki muodot eivät näy painotuotteessa tai netissä. Miten tämä sitten tulkitaan, onko kuva vain liian vähän todistusvoimainen vai pitääkö tämä vain hyväksyä ja luottaa originaalin nähneeseen kirjoittajaan.

Joskus kuulee puhetta, että kuva tallentaa enemmän kuin havaitsijan silmä. Toisaalta taas sanotaan, että kuvaan ei pysty tallentamaan niin paljon yksityiskohtia mitä silmä havaitsee. Tulkinnallisia ja ristiriitaisia nämäkin väittämät.

Onneksi kuitenkin joskus sattuu niitä selviäkin tapauksia, missä huippuharvinaiset muodot ovat kaikkien nähtävissä kuvasta niin painettuna kuin netissä. Ehkä tulevaisuudessa huipputekniikka tulee avuksi diaruutuja tuijottaville.

Niin, tästä saakin jo melkein mielipidekyselyn, eli dia vai digi?

Tosin kysymys on vähän huono kun ei kysytä mihin tarkoitukseen, mutta se sallittakoon, keskusteluahan tämä vain on.

--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)