Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 29.12.2005


> Koska kyseisen kirjan halokuvien moittimisen aloitin, niin todettakoon että kyseinen Ursan kirja eli Tähtivalokuvaus on muuten AIVAN MAHTAVASTI KUVITETTU. Ei tosiaan anneta parin huonosti valitun halokuvan hämärtää tosiasiaa että kirjan kuvitus muuten on pääasiassa aivan loistava! Mikä itse asiassa oli yksi syy miksi älähdin asiasta. Kun on muuten loistavasti kuvitettu kirja niin sitten tehdään tuollainen lapsus eli haloaukeamalle olisi kyllä löytynyt todella komeat kuvat...
>
> Upeasti kuvitettu kirja siis muuten... Ja siksi en sitä palauttanut vaikka sekin kävi mielessä...
>
> Jarmo

Hirmu kiva kuulla Jarmolta.

Onkohan tämä paikoin jotenkin hirveän oudolta näyttänyt "kuvankäsittely"-keskustelu aikaansaanut sen että kukaan ei enää usko että kirkkaita ja suurenmoisia haloja on luonnossa edes olemassa?

Jos sellaisia ihmisiä _ihan oikeasti on_, niin toivoisin että he menisivät yhdessä sovitulla bussikuljetukselle käymään Ursassa ja katsoisivat valopöydällä ihan perinteisellä vanhan ajan filmikameralla ilman mitään konstailuja otettuja halodiakuvia.

Siellä on Ursan kuva-arkistossa liuskatolkulla kirkkaita ja upeita haloja ja veteen heijastuvia sivuaurinkoja, jotka ovat ihan yhtä 100-prosenttisen reaalisia ja kouriintuntuvia kuin Suomen armeijan näkkileipä tai eilispäiväinen, thamainen emmental-sirpale lattialla jonka 0,5 vee piltti on sinne heittänyt.

Pitäiskö jonkun alkaa museoida tätä filmikamerakamaa että voidaan jatkossakin todistaa että tällaisia haloja on olemassa?

En olisi ikinä uskonut että tämäkin päivä koittaa,

Marko



Marko Pekkola
Tahdet ja avaruus -journal
Ursa Astronomical Association
Address: Humalistonkatu 3 B 50
FIN-00250 Helsinki
Finland
Tel.: (09) 4368 4004
Cellular phone: (050) 3687468
Business ID 0221689-2
VAT reg.

» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)