Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kai Hämäläinen (kai.o.hamalainen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 13.12.2005


Täytyy vielä tarkentaa että kyse on nimen omaan aurinkoisesta päivästä, oheiset löpinät eivät päde jos on pilvistä :)

-----Alkuperäinen viesti-----
Lähettäjä: owner-ilmakeha-l_at_ursa.fi
[mailto:owner-ilmakeha-l_at_ursa.fi]Puolesta Kai Hämäläinen Lähetetty: 13. joulukuuta 2005 13:59
Vastaanottaja: ilmakeha-l_at_ursa.fi
Aihe: [ilmakeha-l] vielä valoista ja väreistä

Niin,

Kun tässä on silloin tällöin viitattu Maiseman valoihin ja väreihin :) täytyy mainostaa sellaista seikkaa, että kenellä on mahdollisuus liikkua luonnossa talvipäivänseisauksen aikoihin, ja varsinkin jos maassa ei ole juurikaan lunta (kuten täällä etelärannikolla) niin kannattaa mennä ulos vertailemaan maiseman valaistusta ja värejä siihen mitä se on keskellä kesää. Nyt on juuri sellainen sää, mutta itse on tyydyttävä tihrustelemaan maisemaa hävyttömän likaisen ikkunan takaa.

Kaikkein selkeimmin huomaa, että esimerkiksi metsässä puiden ja sammalien vihreät ja ruskeat värisävyt ja värien eri kylläisyysasteet tulevat monipuolisemmin esille. Valöörin sopivuus havaitsijan silmään johtuu tietysti Auringon alhaisesta korkeudesta: kun valaistus ei ole häikäisevän kirkas (kuten keskikesällä) ja valonlähde on yhtä matalla kuin havaitsijan nuppi, ovat värisävyt monipuolisempia ja kontrasti valon ja varjon suhteen pienempi. Kannattaa tarkkailla!

-kh