Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.09.2005



> Kaikkein helpoin ratkaisu eri osapuolille lienee se, että
> jatkossakin ihmisten annetaan kirjoittaa (sille listalle
> missä keskustelu paraikaa on
> käynnissä) rauhassa, ilman että hirveän tarkasti vahdataan
> sitä onko keskustelu on-topiccia vai osin off-topiccia.
> Jos halolistalla ei voi keskustella siten, että primääristä
> aiheena on halot, mutta osin keskustelu käy muissa ilmiöissä
> (siltä osin kuin tarpeen, niin kuin nyt yleisessä sironnassa)
> niin vaikeaksi käy.
> Jos joku on huolissaan siitä että tietyn X-listan
> vastaanottajat näin menettävät jotain niin silloin tällaisen
> huolenaiheen voisi ilmaista vain pyytämällä ihmisiä
> laittamaan cc:n sille listalle vastauksistaan, kuten Veikko
> teki aiemmin.

Asiaan liittyy paitsi henkisiä, myös teknisisä rajoituksia. Itse pidän ongelmallisena sitä, että osa teistä eri listojen tilaajista jäätte paitsi jostain mielenkiintoisesta informaatiosta,  joka käydään vain toisella listalla.

Toisaalta, jos aihepiirit vapautetaan (myös niin, että ilmakehälistalla  voi puhua haloista; miksi vain halolistalta poistettaisi aiherajaus), niin kohta meillä on kaksi listaa, joissa keskustellaan samoista asioista, mutta keskustelijoina  on kaksi eri porukkaa. Tämä on sitä nettihajaannusta,  jota itse kammoksun. Viittaan taannoiseen keskusteluun foorumeista ja listoista.

Aina tietenkin on se ratkaisu, että jatketaan vanhaan malliin ja pidetään listan aiheet sellaisina kuin ne on määritelty.. ja porukka on skarppina sen kanssa, että jos keskustelu ohjataan toiselle listalle tai pidetään keskustelu niin kauan kuin aihe tosiaankin koskee molempia listoja, molemmilla listoilla.

Pelkään vain pahoin, että molempien listojen olemassa olo unohtuu keskivertokeskustelijalta helposti, eikä keskustelun oikean paikan valitseminen luonnistu niin helposti puhumattakaan  listojen vaihdosta lennossa.

Lisäksi et pois postata molemmille listoille, jos et ole molemmilla. Tämä on se tietoturvasäätö, joka estää roskapostituksen  listoille.

Itse olen avoin kaikille ehdotuksille, joita molempien listojen yhteisöt kannattavat. Tekniset ratkaisut joudun tietenkin minä tekemään, mutta ne eivät ole millään muotoa ongelmia.

Kaipaisin oikeastaan kommentteja (vaikka privaatteja) niiltä noin 30-40 vain jommallakummalla listalla olevilta. Mikä teidän mielialanne asian suhteen on. Varmaakin suurimmalle osalle molemmilla listoilla olevista on sama, jos viestit tulevat vain yhden lista polttomerkki otsikossaan.

-VeikkoM-