Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Ohman (tohman_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.06.2005


Morjens porukat.

Tuossa lauantaina illankähmässä näin vaikuttavimman valoilmiön aikoihin. Ei se ollut mitään sen ihmeellisempää kuin männyn kaksoiskehä, mutta itse Aurinko oli paksun stratocumulusriekaleen takana, ja kehästä ei näkynyt mitään muuta kuin alapuoliset kirkastumat hivenen horisontin yläpuolella erittäin tummaa Sc:ta vasten. Kaunista, ja jos ei olisi tiennyt mistä on kyse, olisi se luultavasti ollut varsin kummallistakin. Eli vaikka tavallaan on totta, että siitepölykehät ovat vähän "tylsiä tyyppejä", löytyy niistäkin aina silloin tällöin jotain uusia nättejä piirteitä. Eikä se kamera tietenkään ollut matkassa...

Tässä kun vajaan viikon on näitä männyn kehiä taas katsellut, on käynyt mielessä, että onkohan kukaan _nähnyt_ (kuvistahan voinee repiä lähes mitä vaan) ravistamatta, siis puhtaasti luonnon aikaansaamana, siitepölyillä viidettä värikertaa? Lähinnä siis kyseessä olisi mänty tai leppä. Eipä sillä, itse en muista ihan varmuudella edes ravistellessani nähneeni viidettä, sen verran nopeasti se pilvi aina lentää ohi.

        Teemu