Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kai Hamalainen (kaih_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.07.2003



Hei kaikille,

Kun aikoinaan asuin vanhoilla kotikonuilla Kaakkois-Suomessa lähellä itärajaa, oli kesäisten metsäpalojen savu oikeastaan sääntö kuin poikkus, sillä itäisessä naapurissamme annettiin metsän palaa jos se kerran sille päälle sattui. Kun sammutuskalustoa ei ole ja kukaan ei välitä, odotetaan vaan sateita.

Saattoi kestää useitakin päiviä putkeen, jos säätilassa ei tapahtunut muutoksia, että taivas olisi muuten ollut selkeä ja pilvetön, mutta taivaan sini olikin lähinnä harmaata ja muuttui punertavaksi lähempänä aurinkoa. Vastaavasti koko maisema oli erikoisen punertava ja etenkin aamuisin (tai päivisin) herätessä metsäpalon haju tuntui pistävältä ennenkuin hajuaisti turtui. Poutapilvet eivät näyttäneet niin "kolmiulotteisilta" vaan olivat pikemminkin harmaita siluetteja.

Sinänsä eri juttujen vaikutusta maiseman valaistukseen ja väreihin on mielenkiintoista seurata, viitaten vaikkapa kesäkuun alun auringonpimennyskeskusteluun.

-kh
--



Sign-up for your own FREE Personalized E-mail at Mail.com http://www.mail.com/?sr=signup

CareerBuilder.com has over 400,000 jobs. Be smarter about your job search http://corp.mail.com/careers