Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Karla Tiensuu (ktiensuu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.01.2001


Kuuntelikohan kukaan muu eilen illalla radio Suomen sääiltaa? En olisi pahastunut, jos asiantuntijoissa olisi ollut myös joku, joka olisi ymmärtänyt ilmakehän valo- ja haloilmiöitä. Anneli Nordström (tai Nord-jotain) on meteorologi, ja tarjosi"jotain vähän erikoisempaa" pilveä tai lentokoneen tiivistymisvanaa selitykseksi seuraavalle havainnolle:

Mies ajoi toissailtana auringonlaskun aikaan Loviisasta Ruotsinpyhtäälle päin. Hän havaitsi lounaistaivaalla karmiininpunaisen pystysuoran palkin (aurinkoa ei ilm. näkynyt, ainakaan sen sijainnista ei puhuttu tai kysytty), joka pysyi taivaalla noin 10 min, jonka jälkeen alkoi haalistua yläosastaan.

Auringonpilarin mahdollisuutta ei edes mainittu. A.N. mainitsi eri yhteydessä halon, ja nimenomaan 22 renkaan. Kuulosti siltä, ettei AN tiedä muita haloja olevankaan. AN puhui "22 asteen kaaresta, joka voi joskus olla kokonainen rengaskin". Hyvä Jarmo & kumppanit, ilmeisesti halo-kehä-ero on ainakin jotenkin mennyt ammatti-ihmisille perille (ellei kyseessä ollut vahinko).

Kokonaan en ohjelmaa kuullut, mutta siellä oli kai joitain muitakin ilmakehävalojuttuja.

Seuraava sääilta on ~toukokuun lopulla (helatorstaina?). Kuunnelkaa ja ihmetelkää.

       Karla Tiensuu