Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 01.12.2000



Matti Leskinen meteorologian laitokselta lähetti seuraavaa. Havainnot viittaavat käsittääkseni helmiäispilvien mahdollisuuteen.

-VeikkoM-

Hei!
Viime perjantaina näköjään myös ja etenkin 29.11.2000 keskiviikkona Porthanian katolta harjoitustöissä lähettämämme luotain näytti 25 km korkeuden tienoilla -80 asteen lämpötilaa ja suunta oli kylmempään luoauksen viimeisillä tasoilla.
Katsoin myös Tallinnan ja Jokioisten luotauksia ja Tallinnassa myös oli päästy tarpeeksi korkealle samoihin lämpötiloihin. (Wyomingin yliopiston sivuilta, linkki löytyy nykyisin myös meteorologina laitoksen linkkisivulta)
Sisämaassa oli keskiviikkoaamuna rakoillutta keskipilveä, kun rannikolla sitten oli kuuronauha, ja aamulla ennen auringonnousua kiinnitti huomiota aika hyvä kajastus pilvien raoista taivaalta Auringon suunnalta. Täällä luotauksessa oli myös jonkin verran kosteuden lisääntymistä yllättäen 23 km korkeuden tuntumassa, joten ehkä jotain pilviäkin olisi voinut olla. Luotaustemme listauksia (5 sekunnin mittaustiheys eli 15-20 m pystyerotuskyky tavallisesti) on tekstitiedostoina ja tein kuvankin ylhäältä: http://www.meteo.helsinki.fi/kojemet/luotaus/ http://www.meteo.helsinki.fi/kojemet/luotaus/001129strsf.html

T. Matti

  • End forwarded message -----