Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko M{kel{ (pvtmakel_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.03.2000


Siirrän tämän Jarkon kommentin ilmakehälistankin puolelle.

-VeikkoM-

> sitä mieltä, ettei kyse ole kuvausvirheestä vaan Kuun moninkertaisista
> kuvista. Tästä kerrotaan esim. Minnaertin Maiseman valot ja värit

Minnaertin kirjaa minulla ei ole, joten en voi asiaa tarkastella sieltä, mutta pikaisesti kun kuvia katsoo, tulee mieleen elähdyttävästi taannoinen kuunpimennyskuvasessio, jolloin kuvasin käsivaralla kuuta ja sain HYVIN samantyyppistä jälkeä kun nettisivun kuvissa 1., 2. ja 3. ylhäältäpäin lukien. Eli kamera on tärissyt jonkin verran kun on otettu kuvaa kuusta käsivaralla. Taustahan kuvissa on epäfokuksessa eli tärissyt myös joten se tukee edellä sanottua. Voin skannata pyynnöstä oman kuunpimennystärinäni nettiin, tällä hetkellä niitä ei siellä ole. Valoilmiöteoriaa mielestäni sekin romuttaa, koska kuunsirppi on hyvin teräväreunainen ja säännöllinen, toisin kuin kangastuksissa, jossa kuu voi saada mitä mielikuvituksellisimpia, jopa kulmikkaita muotoja.

Kuva 4:n synnyssä on jotain erikoista, mutta tärähtänythän sekin on ja rankemman päälle. Ilmeisesti kuvaa on valotettu kauan paikallaan ja lopussa täräytetty. Voi tietysti olla että kuvan neljä utuisuus juuri johtuu siitä suuresta tärähdyksestä, jolloinka allaoleva spekulaatio kosteudesta ja lämpötilasta menettää pohjaa.

Toisekseen minua jäi mietityttämään ilman suhteellinen kosteus, miten yöllä järven rannalla, jossa näyttäisi olevan utua tms. kosteaa sameutta, se voi olla vain noin 60%, näppituntumani mukaan se nyt pitäisi olla ainakin yli 80%, tod. näk melko lähellä sataa. Myös lämpötilan oleminen noin parikymmentä astetta katsellessa kostean utuista kuvaa 4 ei voi olla epäilemättä lämpömittarin sijaintia kenties päivän lämmittämän seinän vieressä.

Nämä EIVÄT olleet halojaoston virallisia kommentteja, vain allekirjoittaneen arvio.

                Jarkko Korhonen