Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarkko Korhonen (jarkkoko_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.07.1999



Tänään 26.7. aamulla (Oulussa) kl 10.34 roikkui meren päällä purjehtivasta kuuropilvestä pilvipyörre eli voiko sitä kutsua jonkinlaiseksi trombiksi, joka ei ulotu maahan. Ei ollut kovin massiivinen, mutta huomiota herätti sen äärimmäisen terävä suppilomaisuus. Ulottui pilven alareunasta n. 1/3-matkaa pilvenkorkeudesta maahan parhaimmillaan.

Hetken sitä katseltuani pyörre ensin hyytyi, mutta 10.35 (huom, oli äärimmäisen dynaaminen!) huomasinkin, että samaan laajaan pilven alareunaan tasaisin välimatkoin ilmestyi 3 'tubaa' eli pilvipyörrettä lisää! Kamera oli esillä, kerrankin, mutta oli vaan pilvi pahuksen kaukana. Kiikareilla tarkasteltuna huomasi selkeästi, että kyseessä ei ollut virga, vaan pilvipyörre. 10.38 koko sessio oli ohitse. Hetkeä myöhemmin tuli horisontissa korkean auringon vuoksi makaava sateenkaarenraato näkyviin.

        (Valo)ilmiömäistä kesää kaikille!

                Jarkko Korhonen


                jarkkoko_at_student.oulu.fi              

===========================================================================
Jarkko Korhonen //// Yliopistokatu 14 as. 710 -O-O- 90570 Oulu L Finland +358 (40) 5910876 www.student.oulu.fi/~jarkkoko ===oOOo=oOOo===============================================================