Ursa   Viestintä   Listat   ilmakeha-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

ilmakeha-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Timo Leponiemi (fmbb_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 08.07.1998



Veikko Mäkelä kertoi havainneensa laajoja yöpilviä Helsingissä 6./7.7. Olin myös katsomassa Hyvinkäällä samana yönä ja niitä näkyi varsin laaja-alaisesti. Muu pilvisyys osaltaan häiritsi, enkä itse ole aivan varma, ulottuivatko ne jopa yli zeniitin. Muutaman kalansilmäkuvan otin koillisen suuntaan, jossa ne erottuivat parhaiten. Yöpilvet alkoivat näkyä noin 0.50 ja viimeisiä rippeitä näkyi poislähtiessäni noin kello 2.20. 7./8.7. näytti sen verran pilviseltä - ja itseänikin väsytti - etten lähtenyt yöpilviä havainnoimaan. Kotihorisontti on niin pahasti tukossa, että niitä on erikseen lähdettävä muutaman kilometrin päähän katselemaan, jos haluaa kunnon havaintoja.
Samalla, kun on yöpilviä odotellut / katsellut, on tullut tiirailta kesäistä tähtitaivasta.
6./7.7. yö mukaanlukien paljain silmin olen havainnut 15 tähteä ja kiikarilla olen löytänyt 38 tähteä. Juhannusyönä näkyi Hyvinkäällä 6 tähteä paljain silmin ja kiikarilla löytyi 14. Kohta taitaa olla jo vaikea laskea määriä, kun yöt pimenevät ja toivottavasti myös yöpilvet erottuvat paremmin tummenevalta taivaalta. Nyt kontrasti on ollut vielä aika heikko. Timo Leponiemi
Puh. 0400-939 939
fmbb_at_sci.fi