Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: harri.haukka_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 25.07.2012



Heips.

Kuten olette jo ehkä huomanneet, on tulevana sunnuntaina (Cygnuksella) torniverkon palaveri. Vaikka mut on merkattu sen pitäjäksi, niin en valmistele mitään kummoista esitystä tai agendaa ko. palaverille. Joten toivon, että palaveriin osallistuvat miettivät itse mitä asioita halutaan käsitellä. Itselläni on muutama juttu joita voisi pohtia/keskustella.

  1. Onko torniverkolle tarvetta enää? Jos on, niin millaiseksi sitä kehitetään?
    - Torniverkko on ollut aika hiljainen viime vuosina ja alkuinnostuksen jälkeen
    homma on lopahtanut. Yhteisiä projekteja ei ole ollut ja muutenkin tuntuu, että onko verkostolla nykyään enää "virkaa". Listalla ei ole ollut juurikaan keskustelua kuin Cygnuksen aikoihin.
  2. Kansainvälisyys.
    - Tähtiharrastus ja pro-am -toiminta on nykyään todella känsainvälistä
    toimintaa. Pitäisi miettiä, että miten voisimme yhdessä osallistua tähän toimintaan. Nyt yksittäiset tahot/henkilöt ovat ottaneet osaa ulkomaisiin tapahtumiin, mutta miten saisimme todella suomalaista pro-am -toimintaa näkyville? Täytyy muistaa, että kansainvälisen toiminnan seurauksena voimme saada myös taloudellista etua ja julkaisuja kansainvälisissä tieteellisissä julkaisuissa.
  3. Tapahtumat.
    - Olisiko aika yrittää järkätä jotain tapahtumia torniverkon puitteissa?
    Esimerkiksi fotometriakurssia tai jotain muuta mielenkiintoista. Alunperinhän tämä oli yksi motiiveista koko verkoston pystyttämiseksi. Jotta jonkinlainen jatkuva toiminta verkoston puitteissa jatkuisi (tai alkaisi), niin joku vuosittainen pieni tapaaminen olisi paikallaan.

Tässä muutama ajatus multa, mutta lisätkää listaan omia aiheitanne.

T: HarriH