Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

havaintotornit-l@ursa.fi

viestiarkisto

Tämä havaintotornit-l@ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

Kirjoittajan mukaan: harri.haukka_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 02.07.2008



Hei.

Kuten varmaan tiedätte, alkaa Varkauden Cygnus kahden viikon kuluttua. Onkin varmaan aiheellista hieman katsastaa sen antia havaintotorniverkon "silmin". Tietysti eksoplaneettatutkija Gregory Laughlinin tulo on se suurin juttu ja varsinkin torniverkon kannalta, koska hän on kiinnostunut harrastajien havainnoista.

Ohessa muutama poiminta Cygnuksen ohjelmistosta jotka kiinnostanevat torniverkkoaktiiveja.

PERJANTAI:
19 - 21 Arto Oksasen pitämä fotometriapaja. Ne ketkä eivät päässeet edelliseen fotometriakoulutukseen, niin nyt on oiva tilaisuus korjata tilanne. Lisäksi aikaisempaa koulutusta saaneet voivat nyt verestää muistojaan ja ehkä oppia jotain uuttakin. Kolmen tunnin paja varmasti tarjoaa paljon.

LAUANTAI:
11.30 - 12.00 "Härkämäen observatorio ja supernovien etsintä" -esitelmä jonka pitävät Veli-Pekka Hentunen ja Markku Nissinen. Hyvä katsaus siitä mitä Varkaudessa on tehty tieteen saralla.

13.30 - 14.00 Esitelmä Hankasalmen observatoriosta Arto Oksasen pitämänä. Arto esittelee Hankasalmen observatoriota ja siellä tehtävää tieteellistä työtä.

15.00 - 16.30 "Harrastajien yhteistyömahdollisuudet eksoplaneettatutkimuksessa" -esitelmä Gregory Laughlinin pitämänä. Harvoin Cygnukselle saadaan näin kovan luokan ulkomaalainen esiintyjä ja tällä kertaa esitelmä on 100% torniverkkoasiaa. Ei kannata missata missään tapauksessa!

18.00 - 21.00 UMi:n kirjoittajatyöpaja. Olisi mukavaa jos saisimme torniverkon puitteissa pari juttua UMiin vuodessa. Jos kirjoittaminen kiinnostaa, mutta ei ole oikein varma taidoistaan, niin tässä olisi hyvä tilaisuus tsekata ohjeita ja vinkkejä.

SUNNUNTAI:
09.30 - 10.00 Muuttuvat tähdet -ryhmän kokous , jonka vetää Arto Oksanen. Muuttujat ovat yksi suurimmista havaintokohteista harrastajien piirissä ja tässä kokouksessa Oksasen Arto kertaa havaintosatoa ja varmasti pohdiskelemme tulevaisuuttakin ja tulevia projekteja.

10.00 - 11.00 HAVAINTOTORNIVERKON kokous. Torniverkon kokouksessa katselememme mitä olemme saaneet aikaan paitsi havaintopuolella, niin myös kalustopuolella. Katselemme varmasti mitä havaintokampanjoita olisi tulossa ja jos saisimme jotain yhteistä projektia aikaan. Gregory Laughlin on myös läsnä kokouksessa ja häneltä saamme takuuvarmasti hyviä vinkkejä yms.

Kuten huomaatte, on Cygnuksella tällä kertaa yllättävänkin paljon juuri torniverkkoon liittyvää ohjelmaa. Joten jos ette ole vielä ilmoittautuneet, niin tehkääpä se piakkoin.

Tervetuloa Cygnukselle Varkauteen!

T: Harri Haukka